home-banner

VINĂRIE

Începând cu anul 2003, Familia Luchianov a investit pasiune și dorință de emancipare în povestea vinului moldovenesc, canalizându-și tot efortul în cultivarea unor struguri de o calitate indubitabilă.

În anul 2002 Alexandru Luchianov, cel care este vinificatorul șef și proprietarul brand-ului Et Cetera, intră în citește mai mult.


2003

Plantarea viței de vie

Etc Winery a început un nou capitol plin de promisiuni și tradiție prin plantarea primei vițe de vie. Acest moment marcant a reprezentat fundamentul pe care s-a clădit întreaga noastră vinărie. Încă de la început, ne-am dedicat să păstrăm și să cultivăm tradițiile viticole, respectând totodată natura și mediul înconjurător. Fiecare strugure crescut pe aceste pământuri povestește despre pasiunea noastră pentru vinificație și despre angajamentul nostru față de excelență.

img
2005

Prima recoltă

Etc Winery a cules prima sa recoltă de struguri, marcând astfel un moment de cotitură în istoria noastră. Această recoltă a fost transformată în primul nostru lot de vin, un produs care a captat esența terroir-ului unic și a pasiunii noastre pentru vinificație. Eforturile noastre nu au rămas nerecompensate. Primul nostru vin a fost medaliat cu aur într-un concurs local de vinuri, confirmând calitatea și autenticitatea produsului nostru. Această recunoaștere ne-a încurajat să continuăm pe drumul excelenței, să îmbunătățim continuu tehnicile și să păstrăm vii tradițiile viticole.

home-banner
home-banner
2006

Construcția vinăriei

Am inaugurat construcția wineriei noastre, un proiect care a reprezentat un moment crucial în evoluția noastră. Această investiție a fost rezultatul unei viziuni îndrăznețe și a unei pasiuni profunde pentru vinificație. Wineria noastră a fost gândită și construită pentru a îmbina tradiția vinicolă cu tehnologiile moderne, asigurând producția de vinuri de calitate superioară. De atunci, ne-am angajat să producem vinuri care reflectă caracterul și terroir-ul unic al regiunii noastre, câștigând încrederea și aprecierea clienților noștri. Wineria noastră continuă să fie un simbol al excelenței în vinificație și al pasiunii noastre pentru calitate.

img
2009

Participarea la primele concursuri

În această perioadă, am avut onoarea de a ne prezenta vinurile la Decanter World Wine Awards din Hong Kong, una dintre cele mai recunoscute competiții de vinuri din lume. Cu entuziasm și încredere în calitatea produselor noastre, am intrat în competiție alături de vinuri din întreaga lume. Rezultatele au fost remarcabile: am obținut o medalie de argint și două medalii de bronz. Aceste distincții internaționale au confirmat încă o dată excelența vinurilor noastre și ne-au consolidat poziția pe scena globală a vinificației.

home-banner

2013

Alexandru Luchianov- “Winemaker of the Year”

Vinificatorul nostru, Alexandru Luchianov, a fost desemnat "Winemaker of The Year". Această recunoaștere prestigioasă subliniază talentul și dedicația lui Alexandru în arta vinificației, precum și angajamentul său de a crea vinuri excepționale. Premiul "Winemaker of The Year" a fost acordat ca o recunoaștere a contribuției sale remarcabile în dezvoltarea și îmbunătățirea proceselor de vinificație la Etc Winery. Sub conducerea sa, vinurile noastre au atins noi culmi de excelență și au câștigat aprecierea atât a cunoscătorilor, cât și a juriilor internaționale.

img
2015

Construcția Restaurantului

Un nou pas important în dezvoltarea sa prin construcția restaurantului propriu. Restaurantul Etc Winery este locul unde pasiunea pentru vin și gastronomie se întâlnesc într-o atmosferă rafinată și primitoare. Fiecare detaliu al restaurantului a fost atent gândit pentru a reflecta filosofia noastră de excelență și ospitalitate. Restaurantul Etc Winery este mai mult decât un loc unde se poate savura o masă; este un spațiu unde prieteni și familie se reunesc pentru a crea amintiri de neuitat, în compania unor vinuri de top și a unor preparate gastronomice rafinate.

home-banner
home-banner
2016

Construcția primului hotel (Wine Hotel)

Construcția WINE HOTEL a reprezentat un pas important pentru Etc Winery, consolidându-ne angajamentul de a oferi oaspeților noștri nu doar vinuri de înaltă calitate, ci și o experiență completă și memorabilă. WINE HOTEL nu este doar un loc de cazare; este un refugiu pentru iubitorii de vin și pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea și liniștea podgoriilor noastre. Fiecare cameră a fost proiectată cu grijă, combinând confortul modern cu eleganța rustică, pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare. Decorul reflectă tradițiile viticole ale regiunii, oferind oaspeților o legătură autentică cu istoria și cultura noastră viticolă.

img
2017

Apariția liniei de vinuri “AEROPLANE” și “NAUGHTY”

Lansarea liniei de vinuri spumante AEROPLANE și a seriei de vinuri Naughty. Lansarea acestor noi colecții a consolidat reputația Etc Winery ca un producător inovator și adaptabil, capabil să răspundă nevoilor variate ale pieței. Vinurile spumante AEROPLANE și vinurile din seria Naughty au fost primite cu entuziasm de consumatori și critici deopotrivă, aducând noi premii și recunoașteri internaționale pentru calitate și originalitate.

home-banner

2018

Construcția și punerea în funcțiune a piscinii

Element de lux și relaxare la experiența sa unică, prin construcția și punerea în funcțiune a piscinei proprii. Această facilitate modernă a fost creată pentru a oferi oaspeților noștri o oază de liniște și răcorire, completând perfect atmosfera de eleganță și confort pe care o oferim.Îmbinarea dintre confortul modern și peisajul natural creează un cadru perfect pentru relaxare și revitalizare.

img
2019

Construcția hangarului pentru avioane și a pistei de aterizare

Construcția hangarului pentru avioane și a pistei de aterizare pentru avioanele de mici dimensiuni. Această inițiativă inovatoare a fost realizată pentru a oferi oaspeților noștri o experiență deosebită, combinând pasiunea pentru vinuri cu aventurile aeriene.Această facilitate a deschis noi oportunități pentru evenimente speciale și vizite private, consolidând poziția Etc Winery ca destinație de top pentru iubitorii de vin și aventurieri. Fiecare aterizare este o invitație de a descoperi terroir-ul nostru unic, vinurile noastre premiate și ospitalitatea noastră inegalabilă.

home-banner
home-banner
2020

Producerea spumantului prin metoda clasică și a vinului “GLOBALIZATION”

Producerea primului nostru spumant folosind metoda clasică, precum și prin lansarea vinului „Globalization”. Aceste două noi adăugiri în portofoliul nostru reflectă angajamentul nostru continuu față de inovație și excelență în vinificație.

img
2022

Construcția celui de al doilea hotel (Aero Hotel)

Construcția celui de-al doilea hotel reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea Etc Winery ca destinație de prim rang pentru iubitorii de vin și turiștii în căutare de experiențe autentice. AERO HOTEL completează oferta noastră de ospitalitate, aducând noi oportunități pentru evenimente speciale, întâlniri de afaceri și vacanțe de neuitat în inima unei regiuni viticole de prestigiu. Prin AERO HOTEL, continuăm să ne angajăm să oferim oaspeților noștri nu doar vinuri premiate și gastronomie deosebită, ci și confortul și serviciile de cea mai înaltă calitate. Fiecare vizită la Etc Winery și la AERO HOTEL este o călătorie în lumea rafinată a vinurilor fine și a ospitalității distinse

img